Να παίξεις Volley...

             Ο Λεωνίδας Καραισκος,(http://www.volleon.com/) πριν αρκετό καιρό, είχε συντάξει ένα καταπληκτικό άρθρο που εξηγούσε τους λογούς που θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί με το άθλημα μας ( http://www.volleon.com/articles.html ). Ξεχωρίσαμε δυο από αυτούς:

  • Να παίξεις βόλεϊ, ένα ξεχωριστό άθλημα για ξεχωριστούς ανθρώπους. Αν όλα τα ομαδικά αθλήματα έχουν τον χαρακτήρα της διείσδυσης (invasion) για την επιτυχία του σκοραρίσματος, το βόλεϊ είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα που παίζεται χωρίς να χρειαστεί σωματική επαφή. 
  • Να παίξεις βόλεϊ για τις καλές πρακτικές και το ευ αγωνίζεσθε, μεταλαμπαδεύοντας αυτές τις αξίες και πρότυπα στους επόμενους συνεχιστές του αθλητικού ιδεώδους. 
              
       Τόσο το ότι το βόλεϊ, είναι ένα ξεχωριστό άθλημα για ξεχωριστούς ανθρώπους, όσο και το ότι το "ευ αγωνίζεσθε" είναι αυτοσκοπός μέσα στις γραμμές των 9 μέτρων , εδώ στην Σαλαμίνα και ποιο συγκεκριμένα στους δυο μεγαλύτερους Συλλόγους που ασχολούνται με την πετοσφαίριση, Α.Ο. Τελαμών και Α.Ο. Ευριπίδης  , το έχουμε εμπεδώσει καλά. 



           

              Μπορεί στον αγωνιστικό χώρο να πέφτουν  και να ιδρώνουν για κάθε μπαλιά, μπορεί στην διάρκεια του αγώνα να υπάρχουν νευρά και εντάσεις. Μέτα το τέλος του όμως, ανεξάρτητου ηλικίας, η φιλιά που δημιουργηθηκε στον αγωνιστικό χώρο είναι αυτή που βγαίνει νικήτρια.
            Αυτές είναι οι εικόνες που διέπουν το άθλημα μας. Και είναι εικόνες που χρόνια υπάρχουν στο χώρο της πετοσφαίρισης. Είναι εικόνες αληθινές και δεν γίνονται για το θεαθήναι....




           
             




           

Σχόλια