Ανακοίνωση

Η παρούσα ανακοίνωση θα έπρεπε να είχε αναρτηθεί νωρίτερα χρονικά, άλλα δυστυχώς τα τελευταία γεγονότα με την απώλεια των συνανθρώπων μας άλλα και κάποια τεχνικά θέματα με την σελίδα μας δεν μας το επέτρεψαν.
Αυτή η δημοσίευση είναι η πρώτη η οποία είναι γραμμένη σε ‘Α πρόσωπο ενικού αριθμού (το μεγαλύτερο μέρος της).
Με το πέρας των προπονητικών υποχρεώσεων για φέτος, ολοκληρώνεται ουσιαστικά και η αγωνιστική season 2017-2018 για την ομάδα μας. Ίσως η πιο δύσκολη season στην δωδεκάχρονη ιστορία του Συλλόγου. Τον λόγο νομίζω, λίγο ή πολύ, όλοι τον ξέρουμε.
Στην κρίσιμη λοιπόν εκείνη στιγμή βρέθηκα μαζί με μια ομάδα των δέκα ατόμων, άγνωστοι μεταξύ μας (θυμάμαι τότε μιλάγαμε ο ένας στον άλλον στον πληθυντικό, άλλωστε ούτε τα ονόματα δεν ξέραμε καλά καλά). Αυτή η ομάδα των ανθρώπων, όταν τέθηκε το ερώτημα για το αν θα «τρέξουμε» τον σύλλογο ή όχι, διαψεύδοντας τις «Κασσάνδρες» που υποστήριζαν πως «διαλύεται ο Ευριπίδης» κ.α., χωρίς να γνωρίζουμε πλήρως τις εύθηνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν μας την κίνηση, είπαμε άπλα ένα «Ναι».
Στην προσπάθεια μας αυτή αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα (μέχρι και καταγγελία (!) δεχθήκαμε). Λάθη έκανα και κάναμε σίγουρα. Μάθαμε όμως μέσα από αυτά. Και ενώ μονό ρόδινες δεν έδειχναν οι καταστάσεις, κάτι έδειχνε να αλλάζει σίγα σίγα στην ομάδα μας.
Η ομάδα των Νεανίδων άρχισε να να παίρνει τις πρώτες της νίκες. Μετά από δυο χρόνια απουσίας, συστάθηκε ξανά η ομάδα των Γυναικών και η παρουσία της άφησε θετικές εντυπώσεις (μετά από αρκετά χρόνια γέμισε ξανά το Κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Καραϊσκάκης» στο τοπικό ντέρμπυ με την αντίστοιχη ομάδα του Α.Ο. Τελαμών). Η ομάδα των Παγκορασίδων (Ευριπίδης της καρδιάς μας!!!) έλαβε και αυτή μέρος στο πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. Η προσέλευση των μικρών κοριτσιών στο τμήμα των Mini ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ένιωθα άσχημα που σε κάποιες προπονήσεις δεν επαρκούσαν τα μέσα που είχαμε για την άθληση των παιδιών μας. Η συμμέτοχη τους άλλα και η χαρά στα πρόσωπα τους όταν έτρεχαν για να φωνάξουν όλα μαζί «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» στην λήξη της προπόνησης ήταν κάτι μαγικό. Η συμμέτοχη των γονιών στην προσπάθεια μας αυτή μοναδική.
Πλέον αρχίσαμε να οργανώνουμε τον Σύλλογο σε όλα τα επίπεδα, σε άλλα πρότυπα, έχοντας πλάι μας ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτό που έχουμε φανταστεί. Φωτογραφήσεις, ανακοινώσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημέρωση αθλητικών ιστοσελίδων, δημιουργία εμβλημάτων της ομάδας, δημιουργία γραφείου του Συλλόγου είναι κάποιες από τις ενέργειες που έγιναν έχοντας την συνδρομή φιλών, πάντα αφιλοκερδώς άλλα με περίσσια διάθεση να βοηθήσουν.
Νιώθω λοιπόν την ανάγκη να ευχαριστήσω τους ανθρώπους αυτούς δημοσιά, μέσα από αυτήν την δημοσίευση:
• Τους κυρίους Ηλία Νάνο, Μενέλαο Κότσο που όταν τα πράγματα έφταναν σε οριακό σημείο ήταν πάντα εκεί όποτε και αν τους ζητήθηκε να συνδράμουν από την θέση του προπονητή.
• Την κα Μαρία Μισούρη, υπεύθυνη της Ακαδημίας μας. Το έργο της, αν μη τι άλλο, αποτυπώνεται στον αριθμό των παιδιών που έχουμε πλέον σε αυτήν.
• Το κο Χρήστο Δρόσο , προπονητή των υπολοίπων τμημάτων. Στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες ανέλαβε την ομάδα μας, βάζοντας τις βάσεις για την νέα αγωνιστική χρόνια, καθώς ήδη σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα.
• Τον κύριο Σέργιο Δρόσο για το χρονικό διάστημα που ανέλαβε την καθοδήγηση της ομάδας
• Τους κυρίους Γιώργο Κογκαλιδη και Νεκτάριο Χαλβατζή, Πρόεδρο και Γεν. Γραμματέα της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. αντίστοιχα. Σε ότι δυσκολία και αν αντιμετωπίσαμε ήταν εκεί και με τις συμβουλές τους αντιμετωπίσαμε κάθε πρόβλημα.
• Τους κυρίους Δραγουμάνοβιτς Γεράσιμο και Πούτο Κώστα από τον ΑΚΟΙΠΟΠ για την άψογη συνεργασία καθ'όλη την διάρκεια της χρονιάς
• Την Δήμαρχο Κα Ρουλά Ναννου , καθώς και τους κυρίους Προκοπή Γκλίστη και Μιχάλη Νάννο για την παραχώρηση του χώρου οπού θα στεγαστεί πλέον το γραφείο του Συλλόγου.
• Του κυρίους Αθανάσιο Βασιλόπουλο, Αλέξανδρο Μανέτα , Αλέξανδρο Τουσλατζή, Θεόδωρο Μιλάκα. Η βοήθεια του καθενός στο τομέα του ήταν σημαντική για την ομάδα μας.
• Την ομάδα αυτήν των ανθρώπων που προανέφερα (πλέον γίναμε παρέα), Πέτρο Βιλλιώτη, Αλέξανδρο Μανδά, Χρήστο Βουνό και Χρήστο Κοκλιώτη. Δεν θα μπορούσα βέβαια να παραλείψω τις κυρίες του Δ.Σ. Ότι και να πω θα είναι λίγο. Για την Κα Τσάμη Αλέκα, αν δεν ήταν αυτή μαζί μας τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα. Ίσως, λέω ίσως και να μην ήμασταν σήμερα εδώ. Ασίγαστη. Να προσπαθεί να τα προλάβει όλα. Και πάντα να έχει μια αγκαλιά για όλες τις αθλήτριες (μικρές, μεγάλες, γνωρίζει απέξω ονόματα, επίθετα, έτος γέννησης, τάξη που φοιτούν κτλ). Όσο άφορα την κα Στέλλα Βασιλικάκη
Ήταν αυτή που αποτέλεσε τον φάρο ψυχραιμίας όταν οι αντιδράσεις μου σε διάφορα θέματα γίνονταν υπερβολικές και αγχωτικές. Όταν έπρεπε να προλάβουμε προθεσμίες, να ρυθμίσουμε υποχρεώσεις προς άλλες υπηρεσίες, γενικώς όταν άρχιζα να χάνω «το θέμα» ήταν πάντα εκεί ώστε να βρούμε την λύση. Και την βρίσκαμε.
Για το τέλος άφησα όλες τις αθλήτριες μας, που παρά τις αντιξοότητες στάθηκαν δίπλα στην ομάδα μας. Αυτές είναι ο «Ευριπίδης». Κάποιες υπερέβαλλαν εαυτόν για μπορέσουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Είναι πολλά περισσότερα χρόνια στην ομάδα από έμενα (μερικές έχουν δυο δεκαετίες στην ομάδα ). Στόχος δικός μου και του ΔΣ είναι να είμαστε δίπλα τους με όποιον τρόπο μπορούμε. Να τις βοηθήσουμε ώστε όλοι μαζί να πάμε τον «Ευριπίδη» ένα σκαλί πιο πάνω. Και θα τον πάμε.

Γιατί ό,τι κάνεις με αγάπη, δύσκολα σε εγκαταλείπει.
Να το θυμάστε.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.
Ηλίας Β. Ηλιόπουλος.
Πρόεδρος Δ.Σ.

Σχόλια